snaarkapot

 

Velen noemen de darmsnaar nog steeds de beste snaar die er bestaat, elastisch, natuurlijk en vol gevoel. De darm tennissnaren worden gemaakt van koeiendarm en staan ook wel bekend om de Natural Gut snaren. Deze snaren zijn erg duur.

Zit niet in het assortiment van Bespanservice.net , maar kan wel besteld worden. Prijsindicatie € 60,00 inclusief bespannen.

De darmsnaar is een zeer elastische en zachte snaar die ervoor zorgt dat spelers weinig kracht hoeven te zetten om de bal gecontroleerd terug te spelen. Wegens het zachte materiaal is de speler in staat ballen gemakkelijker te plaatsen en te slaan waar jij de bal voor ogen hebt. Stijve tennissnaren zijn daarom ook in de verste verte niet te vergelijken met het ultieme comfort van de darmsnaren. De darmsnaren kunnen bovendien trillingen goed absorberen waardoor dit een ideale aanrader en oplossing is voor spelers met blessures. De snaar is simpelweg minder belastend voor de spieren dan ander soort snaren.

Darmsnaren zijn nog steeds erg niet duurzaam en zijn weer-gevoelig. Darmsnaren zijn verreweg de duurste snaren op de markt aangezien deze natuurlijke snaren worden gemaakt van geselecteerde delen van koeien. Ook zijn de darmsnaren hygroscopisch waardoor de snaren gemakkelijk vocht opnemen. In het geval van slecht weer zal dit ten koste gaan van de soepelheid en spankracht van de snaar. De bespanning zal snel gaan rafelen en eerder breken. De darm tennissnaren hebben over het algemeen een korte levensduur.