snaarkapot

 

De naam zegt het al grotendeels: multi (meerdere) filament (draad). Een tennissnaar die bestaat uit meerdere draden die zijn gebundeld tot één snaar.

Multifilament snaren zijn synthetische tennissnaren gemaakt van nylon. Het voornaamste verschil tussen nylon en multifilament snaren is dat nylon snaren bestaan uit een vaste kern en de multifilament snaar uit honderden, misschien wel duizenden in elkaar gewikkelde lagen. Dit zorgt voor meer comfort in de slag en een hogere elasticiteit dan wanneer de snaar is voorzien van een vaste kern. Deze extreem dunne lagen zijn zonder coating gevoelig voor slijtage. Om deze bundeling van lagen is daarom een beschermende coating aangebracht ter voorkoming van het vroegtijdig knappen van de snaar.

De snaar zorgt voor het ultieme balgevoel en veel comfort in de slag. Wegens de hoge elasticiteit kan veel power en balversnelling aan de slag gegeven worden. Deze snaar is een aanrader voor type spelers die houden van controle en gevoel in de bespanning. Daarentegen is de levensduur een het meest genoemde nadeel van deze soort tennissnaren. Doordat gebruik is gemaakt van meerdere flinterdunne lagen, zullen deze eerder breken dan wanneer een snaar is voorzien van een vaste kern.