snaarkapot

 

Nylon snaren, ook wel Synthetic Gut snaren, bestaan uit een centrale nylon kern met hieromheen beschermende slijtvaste lagen.

Nylon tennissnaren hebben over het algemeen een langere levensduur vanwege de beschermende lagen die rondom de kern zitten. Niet elke snaar heeft evenveel van deze slijtvaste lagen. Voor nylon tennissnaren geldt: hoe meer lagen, hoe hoger de kwaliteit van de snaar. Dit komt doordat de lagen de spankracht van de nylon kern opvangen waardoor het tennisracket minder snel spanning zal verliezen en het optimale balgevoel gewaarborgd zal blijven.
Deze ontwikkelingen (lagen) rondom de kern van de Nylon snaar verhogen de soepelheid. Er zit daarom veel verschil in verschillende soorten nylon snaren. Daarentegen zijn nylon tennissnaren weerbestendig en zullen de snaren minder slijten wanneer deze in aanraking komen met water.
Ook doordat nylon snaren relatief goedkoop geproduceerd kunnen worden, is het een van de meest gebruikte tennissnaar.

De nylon snaren zijn soepeler dan de polyester snaren, maar stugger dan de multifilament snaren. De nylon tennissnaar kan als echte allround snaar wordt gezien.