snaarkapot

 

 

Bij hevige slijtage te zien aan overmatige rafels aan de snaar waardoor je spoedig door de kern van de snaar zult slaan.

Bij een te lage spanning of flexibiliteit van de snaar. Je merkt dat je meer inspanning moet leveren om dezelfde balversnelling te bereiken en je hebt minder precisie bij het plaatsen van de bal. Denk hierbij ook aan het voorkomen van een eventuele armblessure.

aanspannerhet elektronisch, lineaire aanspanmechanisme van mijn bespanmachine

Bij normaal gebruik is het raadzaam om je racket twee maal per jaar opnieuw te laten bespannen. Eén maal per tennisseizoen (zomer en winter). Hiermee haal je meer tennisplezier uit je tennisracket!



opbrengst1

 

Ook synthetische snaren slijten langzaam. De spankracht loopt ongemerkt terug.

Stel dat je racket bespannen wordt op 26 kg. Na enkele malen spelen zal de spanning al lager liggen dan deze 26 kg. Als je een rustige speler bent die eigenlijk nooit een snaar kapot slaat dan kan het zo zijn dat je uiteindelijk na bijvoorbeeld 2 jaar spelen met het racket, speelt met een bespanning van ongeveer 15 kg. Ongemerkt is de spankracht teruggelopen en ongemerkt heb je je speelstijl aangepast. Laat je nu je racket bespannen en deze weer op 26 kg. zetten, dan lijkt het alsof je ineens gaat spelen met een plank! Misschien zeg je wel "mijn racket is verkeerd bespannen, want ze voelt zo hard aan". Je speelt er niet lekker mee en het is weer wennen.

Als je het racket ieder jaar laat bespannen weet je zeker dat je bespanning niet te veel in spankracht is teruggelopen. Je behoeft na het bespannen niet zo aan je nieuwe bespanning te wennen. En bovendien: je speelt veel fijner met een racket waarvan de snaren goed op spanning zijn.

Wanneer is je grip aan vervanging toe?

De vervangingsgrip is er in verschillende soorten en prijsklassen. Om de vervangingsgrip te plaatsen verwijder je eerst de oude grip. Hierna doe je de grip netjes om het handvat van het racket.

De keuze in soort en prijsklasse is afhankelijk van de mate waarin de grip vocht opneemt, de gewenste demping en een eventuele wens van de tennisser om nog meer grip.

De basisgrips dienen ter vervanging van de originele grip van het racket en worden direct op het handvat van het racket aangebracht. De basisgrips zijn zelfklevend en zullen over het algemeen een betere voeling met het racket geven en beter vocht absorberen dan overgrips.

Meer weten over het mooie spel TENNIS en haar spelregels? Download hier de app.  androiddownload

Hoe vervang je de basisgrip van je racket?

Verwijder de oude grip en zorg dat het handvat van het racket goed schoon is vrij is van lijmresten en resten van de oude grip.

Verwijder eventuele transparante folie van de nieuwe grip.

Verwijder niet direct de volledige tape aan de achterzijde van de grip maar doet dit steeds een klein stukje terwijl u de grip vastplakt.  Zo kan de grip niet aan elkaar plakken en beschadigen.

Begin altijd aan het uiteinde van de grip en plak de grip in de richting van het blad. Draai eerst de grip rond de dop en ga daarna  iets schuin naar beneden. U kunt de grip eventueel bovenaan vastzetten met een nietje.
Rechtshandige spelers moeten de  grip rechtsom om de grip draaien (bekeken wanneer het racket op zijn kop staat) en linkshandige spelers linksom.

grips.1

Houdt de grip stevig vast bij het aanbrengen terwijl u het racket langzaam rond draait van de grip.

grips.2

Zodra u het einde van de grip bereikt hebt aan de zijde van het blad, tekent u met een pen of potlood een rechte streep op de nieuwe grip, haaks op het handvat. Daarna haalt u de grip weer een stukje los en knipt u hem af langs de rechte lijn. Op deze manier zal uw nieuwe grip mooi aansluiten op het racket.

Zet daarna het uiteinde van de nieuwe grip vast met de meegeleverde tape of afsluitband.

grips.3

 

 

 

 

          

 

Deze site is gehost bij KeurigOnline